ЕДНА ПРИКАЗКА

ДО ВСИЧКИ МЛАДИ КАТО ПСИХИЧЕСКА ВЪЗРАСТ И СТАРИ ПО СЪЩИЯ РЕГЛАМЕНТ - ДУШИ

До красивите, за съжаление като външност само млади души, носещи свежи тела и енергийна обвивка, до хилядите младши наставници, които в момента се опитват да ловят мишки със своите лекции и наставления, до старшите наставници-опитни мишеловци

КАТО ЕДИН ПРИЯТЕЛСКИ ПОЗДРАВ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

 

От една мишка, избягала от затвора на капана, преди няколко стот ил хил години, която е готова да предупреди своите събратя за капаните на Най-стария котарак и лъжец в тоя свят

 

Приятели мишки и мишоци, мишлета и мишленца, котки и котараци, дърти котарани и котаци!

Помествам ви тука част от един откъс из една беседа на Един, който не искаше да бъде наставник, но го направиха от привързване и глупост и когото в момента цитират като  учителя каза!

И така: А тя, мишката, току излиза и влиза в дупката си, обикаля около капана и разсъждава. /Модерен капан!/ Какво е това нещо? Друг път не съм го виждала, необикновено нещо е то! За какво ли ще е то! ДАЛИ НЕ Е НЯКАКЪВ ПОДАРЪК ЗА МЕНЕ!

Обикаля мишката около капана, но още не се решава да влезе вътре. Тя сега е СВОБОДНА, ходи из цялата къща, похапва си ту хлебец, ту сиренце, ту масълце / а може и да по-медитира, да си попее от радост даже Сладкото медено, а после и да се помоли на Бога, който е в съзнанието й в миши вид/ и си казва:

Такава е волята Божия, Бог е създал всички тия блага в света, и Той иска аз ДА ГИ ОПИТАМ. /Опитайте и не се бойте, смело напред с флирта и водката Флирт!/Това не е мой коментар приятели, а на този, който всички знаете.......

 

И така, продължава мишката да влиза и излиза от своята дупка, но от време на време вниманието и се спира пред капана. Поглежда през вратата на капана и си казва.

Има нещо особено там! Великият промисъл се е погрижил и за мене! Как ли ще мога да вляза вътре!

/Та нали аз съм позитивна мишка, ето, това тука е едно прекрасно устройство, и него Бог го е създал за мене, само че аз трябва да влеза вътре. Защо ми е да съм навън, постоянно под напрежение, и да оправям света, та той си е оправен, я виж какви благини има вътре в устройството, и колко е  уютно тук в хола, важно е аз себе си да оправя, да стана рейки мастер-мишка, а не света да оправям, собствената ми градинка да е изчистена, а аз нахранена, хайде, може и да помедитирам преди да влеза вътре, а и да се помоля на Него!/

Прави си тя своите изчисления /ами да, нали бати Г-Ошо беше казал Пусни се по течението! смело влез навътре във водата! Даже и Ошо-Библия бе съчинил/

И след като се увери в точността им, влиза мишката в капана, докосва внимателно примамливото парченце месо и веданага чува зад себе си ЩРАКККК!

 И тя остава затворена!

Еххх! Въх!!!!!Коментарът отново не е мой, а на стария майстор-мишеловец! Сълзи му текнаха от умиление! Я колко мишки и мишлета са в казана, а пропо - капана!

Явно, че.....това мишката вече трябва да осъзнае!

Този, който е направил капана /МОДЕРНИЯ КАПАН на всичкото отгоре/е по-умен от нея, и него как ще го надхитри!

Извод: как мишките и мишоците натрупват опитности в света на капаните и как в хода на тези опитности се определят между Бога и мамона, между Светлината и Котарака господар!

Обикновено всички настоящи мишки, които се припознаят в това интересно четиво реагират по обичайния начин: Кой е па тоя, да ни учи, ние искаме да го изпробваме сами тоз капан, не ни трябват поучения! Стига си наставлявал! Не сме те питали! А Котаците пък се размяукват яростно мррр, а бе, кой пък е тоя, мрррр, който е решил да ни отмъкне полагащата ни се плячка! Я го вижте нашия приятел Доналд Фалш, как е примамил в капана си толкова много мишлета, при това с Разговори с Бога, хеееее! А ние къде сме! Мишките, те трябва да се учат, а ние да ги ловим, така е било, така и ще бъде, амин-мяуу!