ПРОМЯНАТА НЯМА ДА ДОЙДЕ С МЕТОДИТЕ НА СТАРОТО 

ПРИТУРКА ОТ АНАЛИТИЧНИЯ НАБЛЮДАТЕЛ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ 

Банкови служители, кастинги за млади българки, политически кукли и партии – или защо никой не иска да докосне Системата в нейната сърцевина – банките, медиите, вътрешната мрежа от структури за държане в подчинение на населението?  

„Едно ново начало, един нов модел, държавност на духа, отхвърляне на мазохистичното робско съзнание, трябва ни българщина, национално самосъзнание, ново възраждане!” 

Как ще стане това! Това е огненият въпрос. Питат ни, отсреща: А няма ли и това да бъде като досегашното – „стани за да седнем!” Готови ли са новите модели, новите експертни фигури, които ще бъдат в състояние вън от партийност и разделение да работят в екип! И как ще се преодолее стремежа пословичен у българина – да се обособява и индивидуализира, като всеки поотделно търси личния контрол и власт, личната сила и носене на байрака!

Как да се постигне при сегашните условия необходимата, станала очевидна и за слепците НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРОМЯНА НА СХЕМИТЕ.

Промяна на схемите в държавността, да!

Промяна на схемите в мисленето и действието, промяна в самите люде! Очевидно е, че са нужни нови фигури, и то такива, които не са пребоядисани и дегизирани, с по няколко лица и маски зад куртоазните обноски на висшите европейски институции, а неподправени нови люде, честни и всеотдайни, носещи в сърцата си зова за промени, живеещи с пулса на своя народ.

Казано накратко, новото няма да дойде с нови модели в главите на старите играчи върху сцената, а с изцяло нови фигури върху тази сцена. Може да се излъже телезрителя чрез манипулацията на телевизията, но в личния контакт и лични действия, всеки един от избраниците политици, е прозрачен пред своя народ.

„Ние българите сме длъжни първи да направим предречения акт на промяната, тя ще ни възвърне равновесието и хармонията, и стане ли това ще влезем във времето си за изява.”

КАК ДА ГО НАПРАВИМ ТОВА! Ситуацията показва: Промяната е необходима като скалпел върху хирургическата маса. Но в същото време, фактите показват, че все още липсват условия за промяна в съзнанието на народа, за съгласието му за тази необходима операция. Ако можеше, пак някак си, отвън всичко това да се извърши или пък отгоре - Бог да покаже Пътя на народа! Когато се появи фигура, достойна за промените, тя бива изследвана обстойно от Духа на времето, и се преценява, ще може ли самата тази фигура да изпълни задачата за Промяна у народа. Една част от народа търси своя водач, друга част – търси изхода в Молитвата. А трета част – въобще и не иска някаква си промяна, защото за тази част от народа, Промяната, това е загуба на статуквото и удобствата в момента. Промяната за тази част от народа е свързана с търсене на стари грешки, с множество нови и неизяснени ситуации. Със страхове за бъдещето и сигурността. Третата част от народа очевидно е най-многобройна. Тя поради страх не допуска промените да се осъществят. Даже и вида на скалпела, който се появява за да покаже, че или аз – негово величество скалпела или Раковото заболяване, не въздейства на съзнанието на мнозина.

Това са фактите, това не е негативен образ на ситуацията. Анализът е безпристрастен Защото само с призиви за ……………..Новото, без да се прецени как то е възможно да се приземи, без експертен екип от люде, честни и неподкупни, милеещи за Родината си, и за Майката земя, която днес стене от безумните действия на Системата.

Даже и да има вече критична маса от люде, готови да поемат експертното управление на страната, то подценяването сърцевината на досегашната система, окопала се в самата себе си, стремяща се да се увековечи, бранеща се с нокти и зъби за всеки свой бъдещ миг, е лош признак на ежедневието ни.

Като че не се вижда мощния организъм от банкови институции, надвесил се над отсъстващата реална икономика на страната. Населението на страната е поставено в състояние да търси да вземе кредити, жилищни, потребителски, но с кредита, то населението с неговото мислене, става вид собственост на самата банка. Хранилката и парите са основния фактор за поддържането в подчинение на людете. Даже и да се допусне дадена формация на повърхността да съществува, тя се анализира от Системата и внимателно обезоръжава чрез подставени лица в нея. Скоро и най-атакуващата формация се превръща чрез този приьом в беззъбо куче. Илюзия е да се смята, че може да се победи системата чрез нейните методи! С методите „На атака”, или пък „С кръв сме я взели и с кръв ще я дадем”, не може да се постигнат схемите на новото в днешната ситуация.

Въпросът е обаче: А нима тези съждения, не са внедрени отново от самата система, която драпа за да разколебае силата на Новите модели! Нима това не е отново негативно мислене, така пословично у българина! Нима водачество от типа „На Атака – напред”, не е свързано със силите на Новото, и нима този, който се опитва да заостри вниманието върху начините на действие, не е поредния внедрен противник на самата стратегия за открито и честно излизане на улиците!

Първо, открито и честно излизане на улиците, никога не е ставало в историята на това човечество! То винаги е било водено за носа, от определени фактори. Въпросът е в това, как да продължи воденето на това човечество, дали като му се даде автономията да се води само, или като го водят досегашните. В този смисъл има две форми на продължение занапред! Първата е „Атака” на старите методи и сили, втората е „Атака”, която трябва да се поеме в ръце, и отстранявайки внедрените кукли върху шахматната дъска, чрез нови експертни непартийни фигури, да събере и обедини Силите на Народа.

От едната страна са неокомунистическите банкови структури Райфайзен и пр., забележете само името какво е! И как то се надпреварва да привлича към себе си интереса за лични спестявания и инвестиции и изпадане в подчинение на банковия октопод! Колко са банките, които щъкат днес в условията на българската действителност! How many! И за какво е струпана цялата тази мощ в една нефелна икономика като българската! Голям, централен въпрос, който никой не си задава! Може би за да се инвестира малкия и среден бизнес! Може би за да се кредитират младите български семейства в техните напъни за жилищни кредити и поощряване на раждаемостта. Напротив, обещанията в рекламите по телевизиите са едно, съвсем друго са обаче действията на банковия октопод. Дали той се казва Райфайзен или Файзенрай, все е едно! Нека видим, кой управлява октопода! Защото инспекторите в съответната банка са само винтчета в големия механизъм, и един ден, когато се преразгледа ролята и необходимостта от този тромав и абсурден механизъм, тогава ще се проумее голямата глупост от страна на днешните политически фигури, че не дооценяват неговото присъствие. Сметки без кръчмар, подсмива се самият октопод зад хилядите си имена на банки и медии.

Зад банковия механизъм стои безмълвно или напротив крещящо с рекламите си, медийния сектор. Тук са чуждите телевизии, Нова, БиТиВи, тука подскача  и шантонерския сектор в лицето на пайнеровата Планета, тука са почти всички, а защо да не кажем всички медии, които подскачайки или препъвайки се, кретат зад Октопода. Не може да си част от Медийната система, ако не се подчиняваш на Банковата система. Но къде остана все пак „Политическата система”. Партиите! Парламента! Водачите, които да ни доведат новите модели! Та сред тях има и кандидати за нови формации, нови партии, които питаят илюзията, че могат да оправят нещо! Да оправят себе си, това да! Но да оправят нещо в България – никога! Не се надлъгва нещо, което като ляв ръкав си служи с банковия октопод, а с десен – с медийния октопод.

Ако един непредубеден наблюдател вижда тази картина, би ли дръзнал той, да бъде доверчив и да плаща данък на поредния партиен егрегор, за поредното излъгване на бедния електорат, който е бил лъган векове все с идеологии. То не бяха религиозности, съглашателства между политика и религия, неохристиянски идеали, то не бяха екологични ценности, то днес са: Общоевропейските ценности! Неохристиянството подскачаше редом до комунистическата идеология, но с какво идеологията на комунизма се различава от бъдещата Глобалистка идеология на Евросъюза! Този въпрос никой не смее да зададе. Даже и водачите за промени в България, не смеят да си представят страната вън от бъдещия Глобален Световен ред!

Да, това е ситуацията през непредубедените очи на един наблюдател, който не иска повече да се лъже евтино този изпосталял народ! Между впрочем народът не вярва на никого повече. Да, той е мъдър народ! Този народ е обеднял и осиромашал за стария ред! На него му е писнало от лъжи и затова той не иска повече да гласува за никого!

ПРОМЯНАТА НЯМА ДА ДОЙДЕ С МЕТОДИТЕ НА СТАРОТО!

След Атаката идва Етиката! Само че тази ЕТИКА не е в плана на Главния архитект, който от векове все по един и същи начин управлява хората на тази планета. Чрез Разделяй и владей! Чрез противопоставяне, чрез индивидуални байрактарски акции и неуважение на другите в екипа ! Чрез древния метод – Трима души и един предател!

Атаката е ешелон на промяната! Заявяване на всеослушание, че така повече не може да продължава! Но от този момент нататък, е нужна промяна на самите методи с които се излиза срещу старото. Чрез тайкуон-до, кик бокс и други бойни техники, не може да се победи древната система. Банковият октопод, и медийния му събрат зорко бдят. Само някой да посмее, а сега и баркодовете и микрочиповете влизат в действие.

Даже и Айкидо, което е абсолютното ненападение, продукт на последния век, не помага. Да, методът на Ганди, ето това е! Но в този метод няма място за илюзии, защото Ганди бе убит, а Индустан бе разделен на Индия и Пакистан. В този смисъл, аналитичната оценка нека бъде в помощ на бъдещите преустроители към новото, което идва!

Изводът е, че със старите методи, идване на Новото не се получава. Партия може да се основе в наше време, и водач да й се намери, но въпросът е – кому е потребно това. Може би на театъра върху сцената!

Партийните движения скоро ще се превърнат в музеен експонат. И хората днес осъзнават, че с поредната партийност нищо не се изменя от техния живот. Защото остават двете глави на Ламята – банките и медиите. Като че ли тези две глави остават в сянка в борбата за придвижване на поредната партийна идеология. Но как ще стане тогава без партии! Без политически лидери, без парламент!

Но нали искаме да извършим нещо ново, нима ще го постигнем със старите атрибути!

Новото идва върху основата на осъзнатото, че хората не искат повече да бъдат лъгани!

Политически кукли, партийни централи! А като погледнеш зад фасадата на фасадата! Там седи поддръжката от страна на енергийната система на фасадната конструкция. Там се виждат ходовете на медийните и банкови механизми. Банковите чиновници, та те получават заплати не като избрани политически фигури за по един мандат, а те са на заплата и тази заплата идва от енергийната система, която захранва сърцето на Старата машина. Та нали цялото безсмислие на Системата се захранва отнякъде. Факт е, че никой не се осмелява да докосне механиката на това сърце на Ламята. Банките държат контрола. Никой обаче от партийните дейци не атакува банковия механизъм. Самите медии, които лансират съответните партии, се захранват от банковия механизъм. Независими медии понастоящем няма. Всички те са на подчинение на банковия октопод.

Промяна е нужна в съзнанието на народа, който е поставен в зависимост от хранилката и се държи нарочно на ръба на бедността, за да може да се използва неговото свещено избирателно право.

Има хора все още, които гласуват срещу една банкнота или бира, за посочения кандидат. Но има и хора-политици, които се обграждат със свои хора в своите формации. И те го правят това обграждане заради Властта и желанието си за Контрол. Те делят хората на две – свои и чужди.

Докато ги има тези две явления, заедно с обръчите от фирми на поредния възлов политик, старата политика ще дерибейства. За да се подмени, нужна е смяната на методите. Желанието за власт и контрол е противопоказно на новата политика. В новата политика има само едно – желанието не да контролираш, а да служиш на другите. И когато се престане с това делене на наши и ваши, на свои и чужди, тогава ще престане и  обграждането на партийните лидери заради ползата и файдата.

Новото съзнание е продукт на въведената нова етика. В този смисъл, ако не се започне с въвеждането на Нова етика, не може да има и Нова политика.

Българщина, национално самосъзнание, ново правителство породено от ново законодателство, нова избирателна система, но всичко това трябва да се предхожда от въвеждането на Новата етика.

Нова етика и нова политика на слугинстване- СЛУЖЕНЕ на другите, е нужна днес на бъдещата България!

В бъдещата нова политика, въпросът за контрола и властта, един път завинаги, трябва да приключи, в полза на СЛУЖЕНЕТО!

А самото служене, то е завоевание, резултат от придобита свобода от работата с енергийните източници. Когато борбата за енергии в Природата приключи, а този процес е паралелен с горестоящия за премахване на контрола и началото на служенето, тогава и ще дойде времето на Новата политика.

Нови енергийни източници, отсъствие на контрол, и алчност за придобиване власт над всичко, осъзнаването, че над природата не може да се властва, както и над себеподобните братя и сестри, с които всеки е свързан според закона за скачените съдове и атоми в единния организъм. Това е бъдещето! Старите формации, които сега се опитват да се маскират като вълци в овчи кожи, надянали новите етикети Нова, Свободна, Демократична и пр., нека знаят тези бъдещи параметри, които са зададени, и който не ги покрие, за него място в бъдещето няма.

                                                                                                                                                   Хелиопол